ontworpen door Bart Hebben

ontworpen door Bart Hebben

Je kan deze kaart ook in het groot downloaden, op flickr.

Advertenties

5 Reacties to “De kunstroute”

 1. Jef De Meyer Says:

  Hebben vannamiddag maar een deel van dit erfgoedtraject meegemaakt: de video’s bvb hebben we zo gelaten. Kunnen jullie net zo goed op jullie website zetten.
  In ruil voor een kaartje van Lieve Ruttens: vind ik een interessant en visueel aangenaam concept; een verhaal in -haast archeologische lagen. Had graag het volledige aanbod kaartjes, want toch niet alle staan op jullie site. Wel puik werk!

  Sofie De Ville was voor mij een revelatie, zeker bij ’t bezoek aan de steenkapperij (na de 2 foto’s in ’t kasteeltje): ‘tex’-tuur en ‘tex’-tiel zijn zéér verwant aan elkaar, en vind ik hier sterk aangetoond!

  Het dialect-spelletje: al ben ik niet van Denderleeuw: taal is ook een erfgoed, en werd hier op een gezellige manier gepresenteerd en had een mooie lay-out.

  En Bart ‘Hebben’ ‘heeft’ het voor mij dus ook: als ik het goed voor heb heeft hij de -geslaagde- lay-out van het foldertje verzorgd, maar heeft hij zijn ziel en longen de camera volgelopen met de boodschap: “ik ben van Gent, jullie van Denderleeuw: doe de moejte,want ze is ze waard”. Sympatieke minimal-art met fysiek engagement! Kon zelf wel niet meelopen, wegens zware rugproblematiek: het lag dus niet aan m’n achillespees…
  Conclusie: niet alles gezien; maar wat gezien was, was O.K.
  Danke

 2. Willem Breynaert Says:

  Dag Lieve,
  zou het kunnen dat mensen niet echt durven reageren, omdat er naast de Naam en mail (verplicht) staat? Misschien schrikt dit wat af. Een ander woord gebruiken?

 3. Sarah Says:

  hoi Lieve,

  Mooie site en erg mooie foto’s!
  Vandaag (maandag) ben ik in het kasteeltje en ik raad hier alle mensen aan om iets na te laten op je blog. Hopelijk veel succes!

  Groetjes Sarah

 4. An Van den Berghe Says:

  Dag Lieve,

  Door het gebouw van Globus terug te zien was het voor mij onmiddellijk de aanleiding om een verhaal van 28 jaar beginnen te vertellen. Willem raadde me aan dit op je blog neer te schrijven.

  Ikzelf heb 22 jaar in Teralfene gewoond en heb de kleuter-, basis- en middenschool afgewerkt in het Atheneum in de Nayerstaat. DIk ben dan ook gedurende vele schooljaren te voet of op de fiets het sas overgestoken en ben zo het Globusgebouw vele keren gepasseerd.

  Het was in het 5 de leerjaar (moet 1981 geweest zijn) dat we met de klas ‘de Globus’ bezocht hebben. De beelden van de mannen en vrouwen die met ganse dagen ajuin moesten kuisen of haringen roken staat nog zeer sterk op mijn netvliezen gebrand. Ook de geur (Globus staat synoniem voor Viskot) is onvergetelijk.

  Vooral het verhaal van mijn vader wil ik nalaten. Mijn vader wist niet goed hoe hij zijn kinderen moest motiveren om hun best te doen op school. Mijn oudste zus moest altijd ons voorbeeld zijn. Ze kreeg dan ook regelmatig te horen dat als ze niet haar best deed, ze voor de rest van haar leven stokskes in de haringen kon gaan steken in de Globus. De Globus is er al vele jaren niet meer, en met mijn zus is alles prima. Zo zie je wat een oude foto voor herinneringen kan opwekken.

  Veel susses en hopelijk krijg je na zondag nog een paar reactie en verhalen.

  An


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: